26 MAJ, EN DAG FÖR NEPAL!

20
maj
2015

EN DAG FÖR NEPAL

Det har snart gått en månad sedan det stora jordskalvet i Nepal. Förutom alla döda och skadade, beräknas cirka åtta miljoner människor vara mer eller mindre berörda på så vis att de saknar bostad, vatten eller andra livsnödvändigheter. Hjälpbehovet är med andra ord oerhört stort.

Vi vill på vårt vis bidra till hjälparbetet genom att viga en dag åt Nepal. Tisdagen den 26 maj skänker vi 30% av hela dagskassan på Moroten & Piskan/Kårhuset, Stamstället/BMC och Café LUX/LUX. Pengarna går oavkortat i sin helhet till invånarna och återuppbyggandet av byarna Sherga, Arubote och Thade, tre byar i distriktet Solu Khumbu, som drabbades speciellt hårt av det andra stora skalvet. Pengarna kommer gå via våra egna privata kontakter direkt, utan mellanhänder och vi kommer självklart att redovisa vad pengarna använts till.
För att understryka att det rör sig om Nepal, kommer huvudmenyn på våra restauranger denna dag att vara Nepalinspirerad mat.

I anslutning till Café LUX arrangerar vi samma dag, tisdag den 26 maj klockan 11, i sal B 251 en öppen föreläsning och information om situationen i Nepal. Leif Bjellin, emerituslektor på Lunds universitet, tillika stor Nepalkännare med mångårig erfarenhet av landet, ger då en allmän bakgrund till situationen och uppdatering av läget.

Välkomna till något av våra matställen, Moroten och Piskan, Stamstället och Café LUX, önskar Åsa, Petter och Ida.

nepal2 nepal3 nepal4 nepal5