Om Oss

Café LUX ambition är att skapa en hub; en strategisk och välkomnande samlingsplats som är tillgänglig och öppen för alla och där man kan mötas, diskutera, studera eller bara stanna och samla kraft inför vidare resmål. På samma sätt som staden Lund, i synnerhet universitetet – och inte minst LUX, är ett hopkok av vetenskapsgrenar och lärosatser, lärare och studenter från alla världens hörn, vill vi erbjuda en upplevelse i samma representativa anda! Oavsett näringslära, ideologi, kultur mm, skall vi kunna möta studenternas behov. Med god och vällagad mat, gjord på närodlade – och i viss mån ekologiska produkter vill vi erbjuda en unik matupplevelse. Framförallt då maten kommer att ha influenser från alla världens kontinenter. Oavsett om vi serverar fika, soppa, smörgåsar eller sallader, kommer dessa att vara påkostade och genomarbetade för att möta ovanstående parametrar. Ambitionen är dessutom att göra maten åtråvärd även prismässigt.

”LUX ligger mig nära om hjärtat och vi har sedan start 2014 vuxit enormt och satsat på miljö, kvalité och samtidigt ett gott och föränderligt utbud. Vi önskar er VARMT välkomna!

//Ida Lovén Strauss med kompanjoner

Om företaget

ÅMA AB har sedan 2006 verkat kulinariskt inom högskolevärlden med start i Malmö Högskola. Verksamheten flyttades 2010 till Lund och Lunds Universitet med ambitionen att locka matglada kunder och studenter upp längs Sölvegatan, mot LTH och restaurang Moroten & Piskan. 2011 expanderade företaget med Restaurang Stamstället vid BMC och slutligen Café LUX i LUX-huset som invigdes 2014. Samtliga enheter är etablerade lunchrestauranger samt leverantörer av catering i Lund med omnejd.

Restaurangerna präglas av ett eget varierat utbud och koncept i spirande kunskapsmiljö men håller gemensam målsättning; att den bästa kryddan är kärlek och att mat alltid ska lagas från grunden med stor omsorg och omtänksamma råvaror i säsong!

Vi hälsar gamla som nya matgäster varmt välkomna med många fina matupplevelser!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.