OM OSS

Café LUX ambition är att skapa en hub; en strategisk och välkomnande samlingsplats som är tillgänglig och öppen för alla och där man kan mötas, diskutera, studera eller bara stanna och samla kraft inför vidare resmål. På samma sätt som staden Lund, i synnerhet universitetet – och inte minst LUX, är ett hopkok av vetenskapsgrenar och lärosatser, lärare och studenter från alla världens hörn, vill vi erbjuda en upplevelse i samma representativa anda! Oavsett näringslära, ideologi, kultur mm, skall vi kunna möta studenternas behov. Med god och vällagad mat, gjord på närodlade – och i viss mån ekologiska produkter vill vi erbjuda en unik matupplevelse. Framförallt då maten kommer att ha influenser från alla världens kontinenter. Oavsett om vi serverar soppa, smörgåsar eller sallader, kommer dessa att vara påkostade och genomarbetade för att möta ovanstående parametrar. Ambitionen är dessutom att göra maten åtråvärd även prismässigt.

Ida Lovén Strauss, Åsa Lovén och Petter Lorensson

 • ÅSA

  Owner
  Åsa startade ÅMA AB 2006 och har framgångsrikt drivit restaurang Nordenskiöld på Malmö Högskola fram till 2010, varefter hon startade upp Moroten & Piskan på kårhuset och Stamstället vid BMC i Lund. 2014 expanderade företaget ytterligare och ÅMA AB öppnade upp dörrarna till Café LUX i Lund. Åsa är kock i grunden och den som innovativt arbetar med ett framgångsrikt och hållbart matkoncept för samtliga enheter. Åsa har enorm kapacitet och möter varje kund med stort engagemang.
 • PETTER

  Owner
  Petter gick in i företaget 2011 i samband med öppning av Stamstället och är utbildad inom servicebranschen. Han brinner för serviceyrket och bjuder alltid på ett leende. Förutom att han driver Stamstället med stor succé, har han även hand om flertal kvällsarrangemang i alla dess former. Petter ser lösningar innan de blir problem och arbetar alltid fram ett lyckat koncept.
 • IDA

  OWNER
  Ida kommer från mötes- och kongressvärlden. Med flera års erfarenhet från den internationella arenan som Meeting & Event manager har hon hanterat stora kongresser & events. Med ett brinnande intresse för god mat, miljö (och inte minst kaffe), har hon tagit med sig en bit av världen in i företaget och särskilt vad gäller Café LUX anda och utbud. Hon driver Café LUX sedan 2014. Ida sätter alltid kunden i fokus, har ett öga för detaljer men ser även till helheten och har ett proaktivt och positivt tänk.