Vårt Miljöarbete

Café LUX är det första och enda caféet inom Lunds Universitet som erhållit universitetets miljödiplom för gott miljöarbete efter genomförd miljörevision från 2016. Något vi arbetat för sedan caféet öppnades 2014. Vår ambition är att kontinuerligt och strukturerat arbeta förebyggande för att upprätthålla den miljöpolicy som stadgats per 2016, men även utveckla nya miljömål inför varje årsskifte.

Vår miljöpolicy riktar sig till företagets medarbetare och syftet är att beskriva företagets miljöarbete utifrån vilka områden i arbetet som är viktiga med exempelvis vem som har ansvar för vad, vilka mål som finns för företagets miljöarbete och kunskap kring miljöbalkens lagar samt vilken struktur miljöarbetet har.

Miljömål för nästkommande år presenteras efter årsskiftet!’

Läs mer här!

https://www.akademiskahus.se/hallbarhet/artiklar-och-projekt/miljodiplom-till-cafe-pa-lux/

UPPFYLLDA MILJÖMÅL 

  • Utbytesprincipen Engångsmaterial: Café LUX har i största möjliga mån bytt ut engångsmaterial till mer miljövänliga alternativ av förnybart material utan att höja våra priser avsevärt. Pappersmuggar är svanmärkta och gjorda av 90% förnybart material och utan hälso- eller miljöfarliga kemikalier. Salladsskålar, cateringmaterial samt matlådor är gjorda i 100% nedbrytbart biologiskt material av bagasse och palmblad.
  • Fair Trade Citymärkt: Café LUX är en del av Fair Trade City Lund där vi säljer Fair Trade kaffe, the, socker och kakao. https://www.lund.se/fairtradecitylund/handla-och-fika-rattvist/
  • Rainforest Alliance märkt kaffe för samma pris: Vi säljer mycket kaffe och har därför stora krav på vår leverantör vad gäller hållbarhet. Förutom att vårt kaffe är kvalitativt smakmässigt, är det organiskt, KRAV- och Fair Trademärkt. I år har kaffet även erhållit Rainforest Alliance märkningen för långsiktigt rättvisa förhållanden för de mindre kaffeodlarna samt framtida hållbar kaffeodling för skog och mark. 
  • Hållbar leverans med cykel. Vi har breddat vårt catering område och alla leveranser sker med vår fina el-cykel.
  • Återanvändning – Vi ger bort vår kaffesump i återanvända kaffebehållare för något så givande som växtgödning – det går åt ca 30 påsar sump om dagen.
  • Panter har implementerats i verksamheten. En mugg som återanvänds men också förvaltas utav oss så kunden kan hämta upp muggar och lämna in dem igen och slipper bära med sig under dagen.
  • Vi utökar vårt veganska utbud över disk!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.